Barn Hunt

Info
Facebookgruppe
Barnhuntkomiteens e-post: [email protected]
Treningssted: FBK Låven
Påmeldingsskjema for trening
Timeplan
Vippsnr: 566566

Sporten

Follo Brukshundklubb er en offisiell godkjent Barn Hunt klubb i Norge av BHIN.

Barn Hunt er et lavterskel tilbud som passer for absolutt alle hunder og eiere. Også nybegynnere. Søk bygger og styrker relasjonen mellom hund og fører, og er en sikker måte å holde hunden i form, både fysisk og mentalt. I tillegg opplever hunden mestring når den søker, og dette bidrar til at selvtilliten hos hunden øker. Samtidig krever det veldig lite fra fører, som gjør at denne sporten passer for absolutt alle, unge, eldre voksne og «ennå eldre voksne» 😜

Barn Hunt er en kombinasjon av agility og nosework, og er en helt ny spennende sport som du og din hund kommer til å elske!

Vær et team, finn alle de skjulte stedene i «låven», les din hunds signaler når den finner de skjulte skattene, og fortell dommeren at dere fant rotta!

I et inngjerdet område full av høyballer skal hunden søke etter og markere de gjemte rottene (ikke levende), i tillegg til å prøve ut sine agilitykunnskaper.

Rottene er gjemt i spesiallagde tuber med mange små hull. I løpet av en gitt kort tid, må din hund lokalisere rottene, klatre på høyballer og gå gjennom tunneler. Din jobb som handler er å observere din hund og fortelle dommeren når din hund har funnet rotta/rottene. Vær forsiktig og observer godt, vi har også gjemt tomme tuber, og tuber med redemateriale fra rotter.

Den Norske versjonen av Barn Hunt inkluderer ikke levende rotter.

Barn Hunt har mange nivåer og vanskelighetsgrader.
Les mer på www.barnhuntnorge.no

Retningslinjer:

Alle som trener Barn Hunt i FBK, skal forholde seg til regler i forhold til klubben og sporten.

Retningslinjer trening 

Før du skal trene, må du melde deg på via påmeldingsskjemaet. Påmelding er bindende. Kostnadene for lokale dekkes inn av treningsavgift fra deltakerne. For at økonomien i dette skal være forutsigbar og at klubben ikke skal bli økonomisk skadelidende, er vi avhengig av at alle påmeldte betaler korrekt beløp med dato innen gitt tidsfrist.

Pris: 100,- (2 runder) for medlemmer.
Pris: 150,- (2 runder) for ikke medlemmer.
Betales med Vipps eller kontant i Låven.

Alle som er påmeldt står fritt til å gi bort eller selge plassen sin til andre ekvipasjer seg imellom og gir beskjed til Barnhunt komiteen.

Trening holdes av instruktør. Egentrening er ikke tillatt. 
Kuldegrense for avlysning av treninger er -10 eller lavere.

Generelle retningslinjer ved trening

Alle skal møte 10 minutter før oppsatt treningstid. Hunder skal da være ferdig luftet og klare til å trene.

Tisper med løpetid er tillatt, men skal bruke tispetruse. Hannhunder som marker skal bruke tissebånd. Ved tissing på høyballer må de erstattes med kr. 100,-.

Utagerende hunder har ikke anledning til å delta på våre treninger. Om en hund oppfattes utagerende så skal dette meldes til barn hunt-komiteen som vil følge det opp.

Hunder skal ikke ha sele/halsbånd under trening.

Parkering skal skje foran låven. Man må Ikke sperre veien som går videre opp til boligene.
Hunder skal luftes i skogen vekk fra låven, med særlig vekt på å unngå markeringer ved inngangsdøren til FBK Låven. Alle hunder skal holdes i bånd når de ikke trener, også utenfor Låven. All avføring skal plukkes opp.

FBKs mål for Barnhunt

  • At FBK låven skal være et trivelig sted å møtes for å gjøre noe gøy med hunden sin.
  • At flest mulig av klubbens medlemmer som trener også ønsker å konkurrere.
  • Øke team-/klubbfølelsen blant ekvipasjene i klubben.

Kontakt oss

Post: Postboks 235, 1400 Ski

Kontonr: 1654 07 06763

E-post: [email protected]

Vipps: 18540

Lukk meny