Barn Hunt

Info
Facebookgruppe
Retningslinjer
Timeplan Barn Hunt
Timeplan Fellestreninger
Barnhuntkomiteens e-post: barnhunt@fbk.no
Vippsnr: 566566

Sporten

Follo Brukshundklubb er en offisiell godkjent Barn Hunt klubb i Norge av BHIN.

Barn Hunt er et lavterskel tilbud som passer for absolutt alle hunder og eiere. Også nybegynnere. Søk bygger og styrker relasjonen mellom hund og fører, og er en sikker måte å holde hunden i form, både fysisk og mentalt. I tillegg opplever hunden mestring når den søker, og dette bidrar til at selvtilliten hos hunden øker. Samtidig krever det veldig lite fra fører, som gjør at denne sporten passer for absolutt alle, unge, eldre voksne og «ennå eldre voksne» 😜

Barn Hunt er en kombinasjon av agility og nosework, og er en helt ny spennende sport som du og din hund kommer til å elske!

Vær et team, finn alle de skjulte stedene, les din hunds signaler når den finner de skjulte skattene, og fortell dommeren at dere fant rotta!


I et inngjerdet område full av høyballer skal hunden søke etter og markere de gjemte rottene (ikke levende), i tillegg til å prøve ut sine agilitykunnskaper.

Rottene er gjemt i spesiallagde tuber med mange små hull. I løpet av en gitt kort tid, må din hund lokalisere rottene, klatre på høyballer og gå gjennom tunneler. Din jobb som handler er å observere din hund og fortelle dommeren når din hund har funnet rotta/rottene. Vær forsiktig og observer godt, vi har også gjemt tomme tuber, og tuber med redemateriale fra rotter.

Den Norske versjonen av Barn Hunt inkluderer ikke levende rotter.

Barn Hunt har mange nivåer og vanskelighetsgrader.
Nivåene er: Instinct, Novice, Open, Senior og Master. Alle nivåer er delt opp i størrelses-gruppene small, medium og large.

Les mer på www.barnhuntnorge.no