Agility

Info

Det er pr nå ikke planlagt noen nybegynnerkurs i agility i 2023.
Vi har også venteliste for å trene agility hos oss.
Du kan sette deg på venteliste her.

Facebookgruppe
Retningslinjer
Timeplan Fellestreninger
Agilitykomiteens epost: agility@fbk.no
Vippsnr: 566565

Sporten

Agility er en hundesport som byr på forsering av ulike hindere i en spesiell bane, hvor hver bane har mellom 16-22 hindere med ulike vanskelighetsgrader. Agility er delt inn i fem klasser med hensyn til størrelse og tre ferdighetsnivåer: klasse 1, 2 og 3 innenfor hver størrelse. Det konkurreres i to konkurranserformer,- hopp og agility.

Agilitybanen består av felthindere som møne, vippe og stige, samt hjul, hoppehindere, slalom, rør og pølse. Hoppbanene består av de samme hindrene, med unntak av felthinderne.

Follo Brukshundklubb har lang erfaring med agility, og klubben har oppnådd gode resultater i løpet av årene siden oppstarten i Norge. Klubben har hatt enkeltmedlemmer som har hevdet seg i både NM, Nordisk Mesterskap, Europen Open og VM. I tillegg har klubben hatt flere seiere med lag i NM i både mellom og stor klasse.

 

Konkurransegruppe

Konkurransegruppa består av ekvipasjer som har konkurrert på offisielle stevner, med utøvere i alle klasser og størrelser. Vi er så heldige at vi har flere ulike raser representert i klubben og på stevner.
Konkurransetreningene er uten en fast instruktør, hvor ekvipasjene må hjelpe hverandre med tips og råd. Vi er mange ekvipasjer, og vi bytter på å ha hel bane eller flere mindre kombinasjoner på treningene.

 
Nybegynnergruppe

Fra 2023 slår vi sammen nybegynnergruppene og har kun én gruppe her. Treningene er med veiledning av forskjellige instruktører fra konkurransegruppa. Man må ha gjennomført nybegynnerkurs for å trene på denne gruppen.

Nybegynnerkurs

Klubben holder nybegynnerkurs i agility innemellom, og informasjon om datoer vil bli annonsert etter hvert under kurs. Pt. er det ingen planlagte nybegynnerkurs (2023) da vi har lang venteliste på nybegynnegruppa.