Agility

Info

Det er ikke planlagt nybegynnerkurs i agility i 2024.
Vi har også venteliste for å trene agility hos oss.
Vi tar nå ikke inn flere på ventelisten for Nybegynnergruppa som ikke alt er medlem og har hallabonnement i en annen gren.
For Konkurransegruppa har vi fortsatt åpen venteliste.
Ta kontakt på agility@fbk.no for å sette deg på venteliste.

Facebookgruppe
Retningslinjer
Timeplan Fellestreninger

Agilitykomiteens epost: agility@fbk.no
Vippsnr: 566565

Sporten

Agility er en hundesport som byr på ulike hinder i en bane som går på feilpoeng og tid, hvor hver bane har mellom 16-22 hinder med ulike vanskelighetsgrader. Agility er delt inn i fem størrelsesklasser og tre ferdighetsnivåer. Det konkurreres i to konkurranseformer,- hopp og agility.
Agilitybanen består av felthinder som møne, vippe og stige, samt hjul, hopphinder, slalom,og tunneler. Hoppbanene består av de samme hinderne, med unntak av felthinderne.

Follo Brukshundklubb har lang erfaring med agility. Klubben har hatt enkeltmedlemmer som har hevdet seg i både NM, Nordisk Mesterskap, European Open og VM. I tillegg har klubben hatt flere seiere med lag i NM.

Per nå foregår all agilitytrening inne i PROVIThallen, både som fellestreninger på faste tidspunkt (se timeplan) og med fritrening

 

Konkurransegruppe

Konkurransegruppa består av ekvipasjer som har konkurrert på offisielle stevner, med utøvere i alle klasser og størrelser. Vi er så heldige at vi har flere ulike raser representert i klubben og på stevner.
Konkurransetreningene er uten en fast instruktør, hvor ekvipasjene må hjelpe hverandre med tips og råd. Vi er mange ekvipasjer, og vi bytter på å ha hel bane eller flere mindre kombinasjoner på treningene.

 
Nybegynnergruppe

Fra 2023 slår vi sammen nybegynnergruppene og har kun én gruppe her. Treningene er med veiledning av forskjellige instruktører fra konkurransegruppa. Man må ha gjennomført nybegynnerkurs for å trene på denne gruppen.

Nybegynnerkurs

Klubben holder nybegynnerkurs i agility innemellom, og informasjon om datoer vil bli annonsert etter hvert under kurs. Pt. er det ingen planlagte nybegynnerkurs (2024) da vi har lang venteliste på nybegynnegruppa.