Agility

Info

Det er pr nå ikke planlagt noen nybegynnerkurs i agility i 2022.

Facebookgruppe
Retningslinjer
Timeplan Fellestreninger
Agilitykomiteens epost: agility@fbk.no
Vippsnr: 566565

Sporten

Agility er en hundesport som byr på forsering av ulike hindere i en spesiell bane, hvor hver bane har mellom 16-22 hindere med ulike vanskelighetsgrader. Agility er delt inn i tre klasser med hensyn til størrelse: small, medium og large – og tre ferdighetsnivåer: klasse 1, 2 og 3 innenfor hver størrelse. Det konkurreres i to konkurranserformer,- hopp og agility.

Agilitybanen består av felthindere som møne, vippe og stige, samt hjul, hoppehindere, slalom, rør og pølse. Hoppbanene består av de samme hindrene, med unntak av felthinderne.

Follo Brukshundklubb har lang erfaring med agility, og klubben har oppnådd gode resultater i løpet av årene siden oppstarten i Norge. Klubben har hatt enkeltmedlemmer som har hevdet seg i både NM, Nordisk Mesterskap, Europen Open og VM. I tillegg har klubben hatt flere seiere med lag i NM i både mellom og stor klasse.

Konkurransegruppe

Konkurransegruppa består av ekvipasjer som har startet å konkurrere i offisielle stevner, med utøvere i alle klasser og størrelser. Vi er så heldige at vi har flere ulike raser representert i klubben og under stevner.

Konkurransetreningene er uten en fast instruktør, hvor ekvipasjene må hjelpe hverandre med tips og råd. Vi er mange ekvipasjer, og det blir vanligvis bygd to ulike baner med fokus på forskjellige temaer. Kombinasjonene kan deles opp, eller endres etter ønske.

 

Nybegynner- og videregåendegruppe

I Follo Brukshundklubb deles treningene inn etter nivå, med veiledning av forskjellige instruktører fra konkurransegruppa.

Helt ferske ekvipasjer begynner i nybegynnergruppa, også kalt gruppe 1, med fokus på små kombinasjoner og enkelthindere. Her er motivasjon og glede de viktigste virkemidlene for å skape trygghet for hundene i nye omgivelser.

Ekvipasjene som har bronsemerke i agility er i gruppa for videregående, også kalt gruppe 2. Her trenes det på større kombinasjoner og lengre baner. Belønning er vel så viktig for å oppnå resultater og framgang.

Nybegynnerkurs

Klubben holder nybegynnerkurs i agility innemellom, og informasjon om datoer vil bli annonsert etter hvert under kurs. Pt. er det ingen planlagte nybegynnerkurs (2022).

Neste bronsemerke

Neste bronsemerke er ikke planlagt enda.