Retningslinjer rallylydighet

Disse retningslinjene er laget for at alle skal kunne få en så god og effektiv trening som mulig. Vi er nå veldig mange som trener rally-lydighet, noe som er veldig hyggelig, men det er viktig at vi respekterer hverandres tid og trening.

1. huk deg av på meningsmålingen i den klassen du skal gå.

2. har du med deg flere hunder på trening så huk av på alle de klassene du skal gå, evt skriv i kommentarfeltet hvor mange hunder du kommer med og hvilke klasser de skal gå. Dette handler om at man skal kunne planlegge treningen.

3. er du usikker på om du kommer så huk deg av på meningsmålingen. Det er bedre at du huker deg av og ikke kommer, enn at du kommer uten å ha huket deg av. Dette handler også om at man skal kunne planlegge treningen.

4. møt opp i god tid før treningstiden starter med ferdig luftet hund. Start gjerne banebygging selv om ikke alle har kommet.

5. gi gjerne beskjed hvis du blir forsinket.

6. hver klasse trenger å ha en som tar ansvar for å finne en bane og lede banebygging, innen treningen starter. Her er det fint hvis oppgaven rullerer. Man lærer masse av å lede banerbygging. Baner legges ut forløpende av dommere på facebooksiden rally obedience courses. Det kan bygges to baner dersom veldig mange i en klasse.

7. alle må hjelpe til med banebygging.

8. ikke vær redd for å spørre dersom du lurer på noe. Hjelp hverandre underveis i treningen ved behov. Spør de du trener sammen med om de vil ha input underveis, etter ferdiggått bane, eller ikke i det hele tatt.

9. alle må hjelpe til med å rydde etter endt trening.

God trening alle sammen! Hilsen oss i rally-lydighetskomitèen